بسم الله الرحمن الرحيم
هل تعرفين وصفة تشيز كيك بالفرن؟ إليك خطوات تحضيرها في هذه الطريقة الواضحة، جربيها في مطبخك واضيفي تعليقاتك!
مقادير تشيز كيك بالفرن
علبة كبيرة بسكويت دايجستف لايت
ماء مغلى
400 جم جبنة كريمى لايت او لبنة لايت ( ما يعادل كوب ونص )
500 جم زبادى لايت ( ما يعادل 3 علب وزن العلبة 170 جم)
100 جم قشطة ( اختيارى)
100 جم سكر بنى ( ما يعادل نص كوب )
معلقة صغيرة فانيليا
2 معلقة كبيرة نشا
3 بيضات
فراولة او كرز جاهز للوجه
طريقة تحضير تشيز كيك بالفرن
١. هنحضر صينية مقاس 26 سم ونشغل الفرن على 180.
٢. نفرم البسكويت مع اضافة الماء المغلى اثناء الفرم على شكل خط رفيع الى ان يصبح مثل الرمل المندى.
٣. نضعه فى الصينية ونفرده ونضغط عليه وندخله الفرن 10 دق.
٤. بعد ال 10 دق نطلع البسكويت من الفرن يهدى وبعدين ندخله الثلاجة.
٥. فى وعاء هنخلط باقى المكونات الجبنة والزبادى والقشطة والبيض والسكر والفانيليا ونخلطهم
٦. واخر حاجة النشا نخلطه كويس جدا مع باقى المكونات.
٧. هنحط مكونات طبقة الجبنة على البسكويت البارد وندخله الفرن على 180 لمدة حوالى 35 دق حسب نوع الفرن.
٨. اول ما طبقة الجبنة تمسك وتحمر بدرجة بسيطة من الجنب نشيلها من الفرن تهدى وندخلها الثلاجة تبرد.
٩. بعد ما تبرد التشيزكيك هنزينها بطبقة من الفراولة او الكرز ونقدمها وبالف هنا.