بأكلة تقليدية من المطبخ الجزائري و اللي هيا البطوط أو (بو مهراس) كاين اللي يخلطو في قصعة و كاين اللي يديروه في المهراس نتاع الحطب








المحجوبة أو المحاجب

العجينة

كمية من الدقيق طبعا على حسب أفراد العائلة يبلل بالماء لفترة ويضع جانبا


الحشو:

بصل مقطع رقيق


+ طماطم مقطعة أيضا رقيق جدا

+ طماطم مصبرة+ زيت + ملح+ فلفل أسود+

 فلفل أحمر +فلفل أخضر مقطع رقيق 

البساكرة   وما تنسايش دواء الرقيق أو راس الحانوت كل واحد والتسمية الخاصة بيه



واللي يحب الكسبرة خضراء فليضيف المهم ذكرت الرسمي في المحجوبة البسكرية 


نضع كل المقادير في مقلاة طبعا على النار حتى يذوب البصل قليلا وتتدوتتداخل 

المكونات جيدا


نرجع للعجينة ندلكها جيدا حتى تصبح طرية نضيف الملح ونواصل عملية الدلك حتى 


تصبح مثل عجينة الرقاق نتاع الشخشوخة البسكرية

نشكل كريات صغيرة نحل كرية طبعا بالزيت حتى تصبح رقيقة جدا نهز الرقاقة 


ونضعها على الطاوة أو طاجين الحديد كي تشيح قليلا نضع الحشو مع تمريره على كامل 

الرقاقة ثم نضع الطبقة الثانية نتاع العجينةثم نقلب حتى تطهى شهية طيبة 






البطبوط او بومهراس


المقادير و التحضير:

نبداو بالكسرة:سميد+


ملح بليها بالماء حتى تعود عجينة طرية شوي

ديريها لوزات كبار شوي و قرصيها رق من الكسرة اليابسة(الرخساس)

و طيبيها في المرى(الطاوة) و حكيها بين يديك حتى تعود طراف صغار

 و هاذي الكسرة اسمها المرخوس في بعض المناطق

و في مناطق أخرى يسموها المحكوك

 و حطيها في قصعة و ضيفيلها الخليط

المتكون من:طماطم حب مرحية(3أو4)+

طماطم مصبرة(ملعقة كبيرة أو 2)


+ربطة دبشة مقطعة+

راس ثوم مهرس في الملح

+فلفل حار حسب الرغبة(لازم يجي حااااااار)+

كسبر حب مرحي مقدار ملعقة كبيرة 


أخلطي الكل بماء سخون جدا حتي تعود مسقية مليح في الأخير



 ضيفيلها اقارص اللي يزيدلها بنة متميزة 


و بالنسبة للمهراس حطي الكسرة و الخليط فيه و هرسيهم مليح








طريقة عمل تورتة

الكمية تكفي:8 أشخاص
وقت التحضير:30 دقيقة
وقت الطهي:60 دقيقة
المقادير:


2كوب دقيق

2كوب سكر او كوب ونصف

2ملعقة نشا10بيض تبشر ليمونة

فانيليانصف كوب ماء دافىء

ملعقة كبيرة بكينج بودرنصف

ملعقة صغيرة ملح

( الحشو والتزين )


كريم شانتيه ماء او لبن مثلج


شكولاتة خام وممكن لوعندك بودرة الكريم كراميل


التحضير


:ونحضر صينية مدهونة وورق زبدة وندهنو برضو

تشغيل الفرن قبلها بربع ساعة



الطبخ:هنضرب البيض +الفانيليا +السكر +بشر الليمون لغاية مايبقى مثل الكريمة



بعد كده نحضر الدقيق+ذرة الملح +البكينج بودر +النشا ونقلبهم مع بعضهم ونضيف 


لخليط البيض والسكر بالتدريج بملعقة خشب ونقلب من تحت لفوق ونضيفو على 3مرات


ونضع الخليط فى الصينية وندخلها الفرن على درجة حرارة 180ولمدة ساعة



(الحشو) هنضرب الكريمة بالماء او اللبن المثلج ونبشر الشكولاتة لتزين الجناب بعد 



ماخرجت الكيكة نقسمها نصفين ونسقيها عسل اوشربات (سكر+ماء+نصف ليمونة)


ونحشيها فى النصف


وبعد كده نذوقها وممكن نضع فاكهة



ولوعايزة تذوقيها باللون البنى ضعى كاكاو مع الكريمة








طريقة عمل بسكوت البرتقال

كمية تكفي:4 أشخاص
وقت الطهي:10 دقائق
المقادير


:نص كوب سكرمعلقتين كبار عسل اسود

عسل نحلبيضة وقرفة معلقة صغيرةدقيق للعجن

نص كوب زيت


التحضير:

تشغيل الفرن


الطبخ:اضربي البيض والقرفة والسكر بعدين ضيفي العسل والزيت كملي ضرب



ضيفي الدقيق لحد ماتتكون عجينة مش بتبقي متماسكة اوي لانة لازم يرتاح بالتلاجة او 

الفريزر


 7 دقايق كدة السكر والعسل بيجمدوا وبيلموا العجينة


افرديها عالرخامة تحتها رشة دقيق وباي قطاعة عندك



الخبز بقي فرن 200 10 دقايق ولما بيطلعي بقي طري لان السكر اللي فية بيكون سخن 


لكن اول مابيبرد بيقرمش وروعة






بسكويت بالقرفة

:طريقة



وقت التحضير:30 دقيقة
وقت الطهي:8 دقائق
المقادير:


1/4و2 كوب دقيق


2 بيضات


كاس سكر بودرة150 غرام


زبده لينه او سمنة لينه (غير مذابه)


نص ملعقه صغيرة فانيلارشه ملحنص 

ملعقه شاي بيكنغ باودربرش برتقاله


التحضير



:ونشعل الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق..


الطبخ:1_ 2 نخفق الزبدة مع السكر حتى تنفش ولونها يصير ابيض



3_ نضيف البيض ونخفق ..



4_ نضيف برش البرتقاله +الفانيلا


5_ نضيف الطحين مع البيكنغ باودر ورشه الملح



ونعجن في اداه العجانه K او نعجن باطراف الاصابع مع لم العجينه بلطف



لاتعجنيها بقوة مثل المعجنات العجينه هون عجينة بسكوت هشه ..



وبعدها بنريح العجينه فالثلاجه قريب ال نصف ساعه



بعد ارتياح العجينه نبدا فالتشكيل



ونرص اشكال او قطع البسكوت بصينيه غير مدهونة



ونشعل الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق..



على حرارة 180 وعند الخبز نشوف قاع البسكوت من الاسفل لو اشقر



معناها استوى وحطه على الشوايه لياخد لون اشقر فاتح



مدة الخبز 8 دقايق تقريبا لكل صينيه



ونتركه لحد ما يبرد وبعدها بننقله عشان لايتفتت


وهون بعد الخبز.

.
مقرمش


















شارك الموضوع

مواضيع ذات صلة

Pages