بسم الله الرحمن الرحيم
الكوارع
اولاً: واحدة كارع.ثانياً:
اولاً: واحدة كارع.ثانياً:
بصلة مقطعة طرنشات كرفس
- ورق لورة كرات أفرنجي ماء للسلق ملح
– فلفل نصف كيلو طماطم
ربع كيلو سمن قليل من الكمون
رأس ثوم طريقة طهي الكوارع:
1- تنظف الكوارع جيداً من الشعر والحوافر وتكسر بالساطور
. 2- توضع الكوارع في ماء يغلي لمدة 15 دقيقة
, ثم تغسل مرة ثانية بالماء البارد.
3- نضع 2 لتر ماء في حلة ونضع الكوارع في الماء وكذك البصل والكرفس والكرات
وورق اللورا ويترك الخليط على النار يغلي حتى تنضج الكوارع , ثم يتم تصفية الحساء
. 4- يحمر البصل المقطع ترنشات والثوم المفروم في السمن في طاسة ونضع عليها
عصير الطماطم والملح والفلفل وورق اللورا ويترك الخليط حتى يتم تسبيكه وتصبح
صلصة تقدم مع الكوارع .
5- نضع الكوارع وقليل من الشوربة وتترك تغلي على نار هادئة لمدة خمس دقائق ثم
يرش عليها قليل من الكمون وتقدم ساخنة
6- يمكن تقديم الكوارع المسلوقة بعد نزع العظم منها على فرشة من البقدونس
,ومننساش اللمون للى بيحبهوطبعاً يكون ساخن ملهلب وبى الف هنا وشفا وانا كده جعت
ويرب كل اللى يعمل ماينسناش بحبة شربه