الطاجين بالكفتة والبيض

ب
بسم الله الرحمن الرحيم
  • الكمية تكفي:4 أشخاص
  • وقت التحضير:15 دقيقة
  • وقت الطهي:60 دقيقة
  • المقادير:المقادير
    لحم(دجاج او بقر او غنم)حسب عدد الاشخاص
    بصل
    ثوم مهروس
    طماطم
    جزر
    بطاطس
    لفت
    قرع عسلي
    فلفلة
    التوابل
    ملح
    فلفل
    زنجبيل مطحون
    بابريكا
    كمون
    زعفران او كركم
    كزبرة و بقدونس مفرومين
  • التحضير:الطريقة
    بنقطع البصل في الطاجين و نحط عليه الثوموالطماطم المقطعة قطع صغيرة و شوية زيت و التوابل ملعقة صغيرة ملح و نص ملعقة لكل الباقي
    و الكزبرة و البقدونس و نتبل اللحمة في الخليط دة
  • الطبخ:و نحط الطاجين على نار هادية و نحط تحتو حاجة تستحمل النار (مقلاة او صنية قديمة)
    و نسيبو عشر دقايق
    نقشر الخضار و نقطعها بالطول
    نرص الخضار فوق اللحم و نرش عليها شوية ملح
  • الكمية تكفي:4 أشخاص
  • وقت التحضير:30 دقيقة
  • وقت الطهي:30 دقيقة
  • المقادير:لحمة مفرومة او كفته...... على قد ما تحبي2 طماطم مقشرة و تشيلي ليها النواة و تقطعيها قطع صغيرة2 بطاطس متوسطة الحجم مقشرة و مقطعة قطع صغيرة1 بصلة مفرومةزيتتوابل( ملح و فلفل اسود و زنجبيل بودرة و فلفل احمركزبرة و بقدونس1 فص توم
  • التحضير:ناخد البطاطس مشقرة و مقطعة نسلقها في مية مع شوية ملح
    نحط الطاجين فوق النار و نصب عليه معلقتين زيت ذرة و بعدها البصل المفروم و نسيبو ليصير لونو مائل الى الذهبي
    بعدها نضيف الطماطم المقطعة
    نحرك كويس لحين ما تصير الطماطم لينة و بعدها نضيف التوابل (ملح و فلفل اسود و زنجبيل و فلفل احمر
    و لما تتجانس نزيد عليها البطاطس المسلوقة و نخلط كويس
    لتحضير الكفتة
    نحط فيها قبصة ملح و شوية فلفل اسود و توم و زنجبيل و قزبرة و بقدونس ,,,,, نلمها كويس و نعمل بيها كويرات صغيرة بالحجم اللي تحبيه
    نحط الكويرات فوق البطاطس و لما تمسك روحها شوية نقلبها
  • الطبخ:نضيف كباية مية صغيرة حتى ما تتحرق من تحت نسيبو ربع ساعة او اقل فوق النار
    ويقدم بالهناء وشفاء والبيض  اختياري

شارك الموضوع

مواضيع ذات صلة

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
$-)
(y)
(f)
x-)
(k)
(h)
cheer

Pages