و كنتى بتعملى ريجيم وبتحبى تأكلى المكرونة ومش عارفة ازاى توفقى بين نظامك الغذائى وبين انك تمنعى نفسك من أكلاتك اللى بتحبيها,,, دلوقتى ممكن تأكلى اللى بتحبيه فى يوم واحد فى الاسبوع تأخذى فيه راحة من الريجيم وتأكلى اللى نفسك فيه مش هيأثر على الريجيم وفى نفس الوقت هتاكلى اللى بتحبيه,,, طبقنا النهاردة قليل السعرات الحرارية يعنى ممكن تتناوليه بس مش باستمرار لأنها تحتوى على النشويات






Image result for ‫بسم الله الرحمن الرحيم‬‎




فيليه اللحم بالكارى والكريمة




بناءا على طلباتكم هنقدم مع بعض فيليه لحم البقر بتتبيلته السرية الشهية اللى مش هتقدرى تقاومى طعمها الجميل … يلا تعالى شوفى الطريقة وجمالها



المقادير:

0.5 كوب كاجو محمص
0.75 كوب كريمة
1.5 كوب لبن
1.5 كوب ماء
كيلو فيليه بقري مقطع مكعبات
2 ملعقة كبيرة طحين
0.25 كوب زيت نباتي
3 حبات بصل شرحات
ملعقة كبيرة زنجبيل مبشور
4 فصوص ثوم
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
ملعقة صغيرة فلفل أحمر مطحون
ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
0.25 ملعقة صغيرة كبش قرنفل
0.5 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
ملح حسب الرغبة
فلفل حسب الرغبة
0.25 كوب كزبرة مفرومة


المقادير:

0.5 كوب كاجو محمص
0.75 كوب كريمة
1.5 كوب لبن
1.5 كوب ماء
كيلو فيليه بقري مقطع مكعبات
2 ملعقة كبيرة طحين
0.25 كوب زيت نباتي
3 حبات بصل شرحات
ملعقة كبيرة زنجبيل مبشور
4 فصوص ثوم
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
ملعقة صغيرة فلفل أحمر مطحون
ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
0.25 ملعقة صغيرة كبش قرنفل
0.5 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
ملح حسب الرغبة
فلفل حسب الرغبة
0.25 كوب كزبرة مفرومة

طريقة التحضير:


- تقلى نصف كميه البصل بالزيت حتى يقرمش ويصبح ذهبي اللون ويوضع جانباً للزينة.

- تتبل اللحمه بالملح والفلفل ثم تغلف بالطحين.

- في نفس القدر تقلى اللحمه حتى تنضج وتوضع جانباً.

- تضاف كمية البصل المتبقية ويحرك حتى يذبل ثم يضاف اليه الثوم، الزنجبيل، الكزبرة الناشفه، الفلفل المطحون، القرفه، كبش القرنفل، جوزة الطيب وتحرك المكونات جيداً.

- ثم تضاف اللحمة واللبن، الماء، الملح، الفلفل، ويترك المزيج يغلي لمدة نصف ساعة.

- ثم تضاف الكريمة وأخيراً الكزبرة الخضراء.

- يوضع الكاري في صحن التقديم ويزين بالكاجو المحمص والبصل المقلي.

- يقدم مع أرز بسمتي.
وبالصحة والهنا,,,






أقراص عش البلبل الجميلة بالفستق

المقادير:
2 ملعقة كبيرة سكر
2 ملعقة كبيرة ماء زهر
كوب فستق حلبي ناعم
باكيت عجينة جلاش
قطر للتزيين، حسب الرغبة
كوب سمنة مذابة
0.50 كوب زبدة لورباك مذابة

طريقة التحضير:
نحضر صينية قصيرة الحافة حوالي 1 سم.
نخلط السمنة والزبدة معًا.
نضع الفستق الحلبي والسكر وماء الزهر؛ يمكن وضع ماء الورد، في وعاء عميق ونخلطهم جيدًا.
نفرد عجينة الكلاج على سطح أملس ونظيف أو على ورق المطبخ, ولكن انتبهي لضرورة تغطية العجينة غير المستخدمة لكي لا تجف.
نمسح شريحة الكلاج بخليط السمنة والزبدة باستخدام الفرشاة الخاصة.
نحضر عوداً طويلاً ونلف شريحة الكلاج عليه بشكلٍ طولي, مع ضرورة ترك ما يعادل 3 سم بدون لف.
نجمع العجينة في وسط العود ثم نسحب العود ونلف العجينة على شكل دائرة أو قرص مجوف.
نملئ تجويف كل قرص بالحشوة.
نرتب أقراص عش البلبل في صينية الفرن بشكل مرصوص، لكي لا تفتح العجينة وتتفتت.
نصب خليط السمنة والزبدة بين أقراص عش البلبل.
ندخلها للفرن على درجة حرارة 180 مئوية لمدة 15 دقيقة.
نصفي الفائض من خليط السمنة والزبدة.
نضيف القطر ونقدمها ساخنة أو باردة

باستا بالكريمة قليلة السعرات الحرارية

لمقادير:

٥٠٠ جرام مكرونة, فيتوشيني
١ كوب حليب قليل الدسم, سائل
١ ١⁄٢ كوب جبن بارميزان
١⁄٤ كوب كريمة قليلة الدسم
١ ملعقة كبيرة زبدة زيرو فات
١ ١⁄٢ ملعقة كبيرة نشا
٣ فص ثوم
٥ ورقة حبق او ريحان, طازج، مفروم
بهار حسب الرغبة
ملح حسب الرغبة


باستا بالكريمة قليلة السعرات الحرارية



طريقة التحضير:


- قومى بسلق مكرونة الفيتوشيني بحسب التعليمات الواردة على العلبة حوالي 3 دقائق، ثم تُصفى وتوضع جانباً.

- وسخنى الزيدة في قِدر كبيرة الى أن تذوب، ثم ضيفى الثوم و يحرّك لمدة دقيقة بعدها يضاف الحليب و النشا و يخفق المزيج على نار معتدلة حتى يشتدّ.

- ومن ثم تضاف المكرونة الى القدر و تُقلّب.

- وضيفى الكريمة و جبنة البرميزان الى القدر ، واخلطى المكونات ثم يرش الملح والبهار حسب الرغبة.

- قلبى المكرونة جيدا ، ثم رشى الحبق المفروم أو الريحان عليها ثم تقدّم فورا.
وبالصحة والهنا,,,



اقتراح التقديم:

قدمى الفيتوتشينى مع سلطة الخضراوات للدايت






شرائح الخبز الفرنسى بالجبنة والخضار الساخنة


المقادير:

خبز فرنسي مقطع حلقات

جزر مبشور
فلفل رومي مقطع مربعات
3 ملاعق مايونيز
جبنه فيلادلفيا أو كيري




شرائح الخبز الفرنسى بالجبنة والخضار الساخنة

طريقة التحضير:


1- اخلطي الجزر والفلفل الرومي ومايونيز مع الجبنة

2- ضعيها على حلقات الخبز ثم ادخليها بالفرن لمده 5-10 دقائق.

3- اخرجيها من الفرن وقدميها ساخنة.



شارك الموضوع

مواضيع ذات صلة

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
$-)
(y)
(f)
x-)
(k)
(h)
cheer

Pages